Senshi Front

Senshi Projekt:
Következő videó:

Ötlet:

0%


Felvett jelenetek:

0%


Szinkron:

0%


Vágás:

0%

Kommentek

Facebook

Othala Front

Othala Projekt:
Következő videó:
Jack the Ripper végigjátszás

Hossz:

2 óra


Felvett jelenetek:

100%


Szinkron:

0%


Vágás:

0%

Othala & Senshi

Sziasztok!
Ezen a blogon játékokat fogunk nektek bemutatni (némelyiket külön, némelyiket pedig közös erővel), hogy képet tudjatok alkotni a játékpiac remek és kevésbé remek (másnéven borzalmas) alkotásairól. Reméljük, hogy videóink tetszenek majd nektek, jó szorakozást kívánunk! Üdv: Othala és Senshi

Elérhetőség:
Othala: othala@citromail.hu
Senshi: pali2031@gmail.com
senshiszerviz@gmail.com

Senshi Shorts - The Darkness 2

2012.02.28. 15:50 | Senshi Inoue | 2 komment

Címkék: the 2 darkness senshi shorts

Sziasztok!

Miután csináltam egy írásos bemutatót a The Darkness nevezetű csodás FPS játék első részéből,szerintem itt az ideje,hogy írjak pár sort a második részéről is!
Aki esetleg nem olvasta az első részről szóló bemutatómat,az ITT megteheti.
Ellentétben az elődjével,a The Darkness 2 konzolokon kívül már Pc-re is megjelent!
Amikor ezt legelőször megtudtam a játékról,örömmel töltött el,hogy a számítógépes közönséget sem hagyják ki a mókából,de amit azonnal le szeretnék szögezni,hogy nagyon vegyes érzelmeim vannak a játékról.Lássuk először a pozitívumokat!
Történetünk az első részben ott ért véget,hogy főhősünk Jackie megölte az őt eláruló,életére törő Paulie bácsikáját.Mindez elérésében egy misztikus erő,a Sötétség segítette,ami emberfeletti erők birtokába juttatta Jackie-t.Az ár,amit a Sötétség kért Jackie-től viszont elég súlyos.Akár tetszik hősünknek,akár nem,de a Sötétség lassan fel fogja őt belülről emészteni,ha nem tartja ezt az ajándékot (vagy átkot?) kordában.
Paulie helyére immár Jackie lépett,így ő a család feje és a Sötétséget is sikerült éveken keresztül magában tartania.
Arról viszont fogalma sincs,hogy mekkora veszély leselkedik rá.Egy titokzatos szervezet már régóta figyeli Jackie minden mozdulatát és amikor hősünk egy étteremben tölti az estét két dekoratív hölgy társaságában,megtámadnak minket (ennek során az egész éttermet is majdnem a földdel teszik egyenlővé). A szervezet és a mi embereink között heves tűzharc bontakozik ki,de olyan súlyos sérüléseket szenvedünk,hogy a haláltól ismét csak az menthet meg,ha szabadjára engedjük a bennünk lakozó Sötétséget.


Az első részhez képest a Sötétség nem enyhén megváltozott.A két hátunkból kinövő démonfej immár külön funkciókkal bírnak.A bal oldalival tudunk áldozatokat,tárgyakat,fegyvereket megragadni,széttörni,eldobni,felvenni.Ugyanez a fej fogja a szívek felfalását is végezni,amivel az életerőnket tölthetjük fel.
A jobb oldali démonfej végzi pedig majd el az ellenfeleink feldarabolását és a tereptárgyak széttörését.Mind a két fejet külön-külön irányíthatjuk,így erejük sokkal jobban ki van használva,mint az előző játékban.Íme egy példa:
A bal oldali démonfejjel egy autónak letépjük az ajtaját,hogy azt magunk elé tartva fedezéket csináljunk magunknak a golyózápor elől.Egy vagy két lőfegyverrel közben szórjuk az áldást,ha pedig valaki túl közel jön,akkor a jobb oldali fejjel egyszerűen felnyársaljuk (ez fizikailag úgy lehetséges,hogy minden csapáskor pengék törnek elő a jobb oldali fejből). Ha pedig már unjuk magunk elé tartani azt a letépett ajtót,akkor elhajíthatjuk,hogy röptében még az is félbe szeljen valakit,vagy valakiket.
Képességeink is jócskán megváltoztak.Ellenfeleink változatos és egyre inkább kreatív megölésével,szíveik felfalásával tapasztalati pontokat gyűjtünk,amiket sötét portáloknál tudunk elkölteni.Ez a játék rpg része!Négy képességfánk van,amikre tetszés szerint költhetjük a pontjainkat.Egyik képességnek hála lőfegyvereinket átitathatjuk a Sötétséggel,így kis ideig végtelen,nagyot sebző és magas szinten már célkövető lövedékeket kapunk.Egy másik képesség megszerzésével két démoni fejünk egy döglégy rajt öklendez fel,amik megbénítják,magasabb szinten pedig már meg is ölik ellenfeleinket.
Több kivégzési módot is megnyithatunk itt,amik különböző előnyökkel bírnak ránk nézve.Például több életerőt vagy lőszert nyerünk ki egy szerencsétlenből,akit íj módon ölünk meg.

De mi is ez a szervezet,ami vadászik ránk?Ők a Testvériség,akik évezredeken át a Sötétséget őrizték,hogy önző céljaival ne tizedelje tovább az emberiséget.A hosszú idők során a Testvériség tagjai viszont beleőrültek a Sötétség csábításába,így most már nem is elzárni akarják ezt az erőt,hanem saját maguknak akarják megszerezni,hogy őrült,világhódító céljaik elérésére használják.
Velük lesz igazán érdekes a harc,mert számos közelharci,távolsági fegyvert és egyéb érdekes trükköt bevetnek majd ahhoz,hogy a bennünk lakozó Sötétséget meggyengítsék.Hogy erőnk teljében lehessünk,így folyamatosan sötét helyeken kell maradnunk,ezt ők azzal próbálják majd egyensúlyozni,hogy villanó gránátokkal dobálnak majd minket,illetve hordozható reflektorokkal igyekeznek fényt vetni ránk.
Hamar megmutatják,hogy semmilyen eszköz bevetésétől nem riadnak el,mert a játék során megtámadják majd az otthonunkat,megpróbálják a számunkra kedves embereket megölni,és abszolút nem hatja meg őket az sem,ha meg kell halniuk,hogy a szervezetük elérje a célját.


A játék során látomásaink lesznek halott barátnőnkről Jenny-ről.Számtalan alkalommal látjuk majd őt,szegény Jackie pedig valóban azt hiszi,hogy mindez valóság.Pedig csak a Sötétség szórakozik az elméjével.Sok érzelmekkel teli jelenet lesz Jackie és Jenny között.Van,hogy táncolnunk kell vele,vagy a vidámparkban nyerni neki a céllövöldében egy plüss állatot.Ezek a jelenetek annyira jól meg lettek rendezve,hogy a szívem szakadt meg,akárhányszor egy látomásnak vége lett és a Sötétség konkrétan Jackie arcába röhögött és a démonfejek vigyorogva néztek ránk.
"- Jackie: Jenny??!Mi a...TE SZÖRNYETEG!HAGYJ MAGAMRA!!!
- A Sötétség: De hisz egyedül vagy...Jackie..."

Szerencsére annyira mégsem leszünk egyedül,mert lesz még egy démoni segítőnk.Az előző részben több kis démoni kreatúránk,Darkling-ünk lehetett,akik mind más képességekkel bírtak.Jelenleg csak egy lesz,de a játékban kb. ő lesz a legjobb barátunk.Bunkó fekete humorával és röhejes angol akcentusával mindig képes feldobni a játékot.Ellenfeleinket igyekszik majd minél jobban megzavarni teendőikben.Például felmászik majd a kezükre,lábukra,majd egy idő után felugrik a fejükre,hogy kinyomja a szemüket.
A legviccesebb mégis az,amikor egy ellenfelünk hátára ugrik fel,előkap egy cowboy kalapot,és miközben vihogva lovagol,még szól is hozzánk.
"- Darkling: Hé majom!Ide nézz!Ide nézz!Bráááháháhááá! >:D"


A játék története nagyon jól meg lett írva,ahogy elkezdjük,végig odaszegez minket a képernyő elé.Főleg az fogja nagyon élvezni,aki játszott az első résszel és ismeri a képregény sorozatot is,amiből a játékot csinálták. A grafika képregényes lett,ami szerintem még jobban passzol a játékhoz,a zenére,hangokra,irányításra egytől egyik egy rossz szavunk sem lehet,egyedül a játékidő az,ami nagyon elrontja ezt az élményt.
Sajnos a játékot EGY NAP alatt végig lehet játszani.Áucs...
A játékban lehet sötét ereklyéket is gyűjtögetni ugyan,plusz tartalmaz a játék egy new game+ módot,amiben az előző végigjátszáskor megszerzett képességeink már megvannak,így a többit is megszerezhetjük.Ezek után a legnehezebb nehézségi szint sem okoz már problémát.Továbbá vannak döntéshelyzetek is,ahol rajtunk múlik,hogy a játék milyen befejezést kap majd.
Illetve van még egy történetszál,amit a játék főtörténetén kívül külön lehet akár egy másik játékossal is játszani interneten keresztül.Ez pedig a Vendettas!


Ebben a módban négy karakter közül választhatunk.Mind a négy más-más háttértörténettel,képességekkel és külön fejleszthető tulajdonságokkal bír.Sajnos ez a játékmód is igen rövidre sikeredett és egyedül is végig játszható,attól függetlenül,hogy kifejezetten coop kampánynak szánták.

Röviden és tömören összefoglalva,én,mint rajongó nagyon szeretem a The Darkness 2-őt.Ha nem is az extra coop kampánya miatt,de a főtörténeti szála miatt nagyon.A történet ügyesen megrendezett,magával ragadó és bár rövid,én mindig tudok arra időt szakítani,hogy egy fáradt nap után,leülve kényelmesen a székembe,szabadjára engedjem a bennem lakozó Sötétséget és miszlikbe aprítsak pár a családom és az én életemre törő hullajelöltet.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://othala-senshi.blog.hu/api/trackback/id/tr464220325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orchan 2012.02.28. 18:50:38

És pontosan hogyan tudok a Vendettas-al játszani?

Senshi Inoue 2012.03.01. 09:37:25

@orchan:
Bemész a menüpontjába,kiválasztod a karraktered,majd a küldetést,hívsz egy legjobb havert és hajrá.
süti beállítások módosítása