Senshi Front

Senshi Projekt:
Következő videó:

Ötlet:

0%


Felvett jelenetek:

0%


Szinkron:

0%


Vágás:

0%

Kommentek

Facebook

Othala Front

Othala Projekt:
Következő videó:
Jack the Ripper végigjátszás

Hossz:

2 óra


Felvett jelenetek:

100%


Szinkron:

0%


Vágás:

0%

Othala & Senshi

Sziasztok!
Ezen a blogon játékokat fogunk nektek bemutatni (némelyiket külön, némelyiket pedig közös erővel), hogy képet tudjatok alkotni a játékpiac remek és kevésbé remek (másnéven borzalmas) alkotásairól. Reméljük, hogy videóink tetszenek majd nektek, jó szorakozást kívánunk! Üdv: Othala és Senshi

Elérhetőség:
Othala: othala@citromail.hu
Senshi: pali2031@gmail.com
senshiszerviz@gmail.com

Kalandjátékok 2012-ben

2012.01.03. 10:57 | Othala | 1 komment

Sziasztok!

Imádom a kalandjátékokat - ezt bizonyára sokan tudjátok. Viszont az általános vélemény szerint e műfaj leáldozóban van; fénykora a 90-es évekre, azon belül is a közepére tehető. Ekkor ugyanis olyan népszerű játékok jelentek meg, mint a... a... The Neverhood és The Longest Journey... A 90-es évekbeli tudásom ennyiben ki is merül. Tudom, ott van például a Broken Sword sorozat, vagy a Secrets of Monkey Island, de csupán az előttük emlitett két játékkal játszottam. Sokkal inkább foglalkoztatnak a 2000 után megjelent cimek, és nem értek egyet azzal a véleménnyel, hogy nem születnek mostanság igazán jó kalandjátékok. Nagyon jó példa erre a Still Life 1, a Syberia vagy a Secret Files sorozat. A tudásom természetesen ennyiben nem merül ki, sokáig tudnék még nagyszerű kalandjátékokról beszélni, de most szeretnék inkább a 2012-ben megjelenő társaikról beszélni.

Az Adventure Gamers oldalán található egy lista, ami összefoglalja az eddig bejelentett cimeket és a várható megjelenési dátumokat. A listát áttanulmányozva nagyon elszomorodtam... Hiába szeretem a műfajt és hiszem azt, hogy mostanság is készitenek igazán jó kalandjátékokat, nagy esélyt látok arra, hogy 2012 bizony nem a kalandjátékok éve lesz... A lista tele van semmitmondó cimekkel, ami ugyan nem lenne baj, mert attól még lehet jó egy játék, de sajnos a leirásra kattintva sem tűnik biztatóbbnak a helyzet. Szerencsére nem menthetetlen a helyzet, sikerült találnom néhány cimet, amiknek kifejezetten örülök:

The Testament of Sherlock Holmes: Ezt a játékot várom az eddig bejelentett 2012-es PC  játékok közül a legjobban! Nagyon szeretem a Sherlock Holmes történeteket, filmeket, és szerencsére a játékok is mind tetszettek nekem (bár tisztában vagyok a hibáikkal és hiányosságaikkal). Mindenképpen arra számitok, hogy a Testament of Sherlock Holmes  korrekt, méltó folytatása lesz az eddigi sorozatnak. Az eddigi részekből itélve nem hiszem, hogy csalódnék. Titokban viszont abban reménykedek, hogy ez a rész fa történet szempontjából felül fogja múlni a Sherlock Holmes: The Awakened történetét, ami azért elég nehéz feladat.

Secret Files 3: Szerintem a legtöbb kalandjátékos ezt a játékot várja a legjobban. Megtudom őket érteni, mert a Tunguska nagyon jóra sikeredett, a Puritas Cordis is méltó folytatás volt, szóval nem valószinű, hogy rossz folytatást kapnánk. A Secret Files 3-ról egyelőre csak annyit tudok, hogy meg fog jelenni, szóval később alkotok róla véleményt. Viszont mindenképpen egy olyan játéknak tartom, amelyet érdemes figyelemmel követni.

Shadows on the Vatican: Két okból várom - 1. Vatikánban fog játszódni, 2. kiváncsi vagyok, hogy mit fognak kihozni ebből :D

Captain Morgane and the Golden Turtle: Anno terveztem bemutatót a So Blonde nevű játékról, de mivel nem készitettem el, összefoglalom néhány gondolatban: egy szőke tinilány hajótörést szenved, és egy rejtélyes szigeten köt ki. Amikor először hallottam a játékról, azt hittem, hogy valami szörnyű, epic fail-ről van szó, de poénból kipróbáltam. Kiváncsi voltam, hogy milyen a PC Guru-s ismertetőben beharangozott hisztis, szőke tini lány. Nos... néhány perc játék után észre kellett vennem, hogy nem is olyan rossz a játék. Sőt! Nekem kifejezetten tetszett! A főszereplő is hiába van butácskának beállitva, mégis egy szerethető karakter lett belőle. A So Blond egyértelműen egy jó játék, amit érdemes kipróbálni. A játék egyik szereplője Captain Morgane, és a róla elnevezett játék lesz lényegében a So Blonde folytatása.

Nancy Drew - Tomb of the Lost Queen: A sok Nancy Drew játék közül csupán 2-vel játszottam, de a látottakból itélve egy korrekt játékra számitok. Egyedül attól félek, hogy rövid lesz a játék... Az előző rész októberben jelent meg, a Tomb of the Lost Queen megjelenését pedig az idei év közepére saccolják.

Az elmitett cimeken kivül van még egy listám azokról a játékokról, amiket mindenképpen ki fogok próbálni a megjelenésük után, aztán pedig megosztom veletek a róluk alkotott véleményem. Szivből remélem, hogy találok majd köztük igazán jó játékokat, és pozitiv élményekről fogok tudni beszámolni.

Természetesen a 2012-es évben nem csupán kalandjátékokkal fogok foglalkozni, de róluk majd egy későbbi alkalommal beszélek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://othala-senshi.blog.hu/api/trackback/id/tr593515352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2012.01.08. 16:07:04

A Sherlck Holmes-ra én is kíváncsi leszek, és ha már kalandjátékokról van szó majd most akarom kipróbálni az NCIS the game-t ami természetesen a sorozat alapján készült. Nem számítok túl sok jóra de mit rajogó mindenképpen kipróbálom. Aztán ki tudja talán jó lesz. :)
süti beállítások módosítása